Vinteraktiviteter i Sverige

Vinteraktiviteter i Sverige

Sverige erbjuder mycket rekreation och olika form av utomhusaktiviteter. På vintern så är det skidåkning som är den största aktiviteten. Både på längden och utför. Från ungefär i mitten av Sverige och uppåt så finns det fjällkedjor med fantastisk skidåkning. Från Funäsdalen upp till treriksröset så hittar man magiska skidåkning.

Åre kanske är den mest kända skidorten och hit åker det människor från hela världen för att få uppleva en veckas åkning i fantastiska backar. Om det planeras att åka iväg denna vinter så kanske man bör titta över sin utrustning. Du kanske ska börja med snowboard. Bra både för nybörjare och för den som är i behov av att byta sin utrustning och som åkt mycket tidigare.

Även om du inte åkt så mycket snowboard så finns det backar som passar alla i Åre. Gå skidskola om du känner att du vill få instruktioner till en början. Det finns alla möjligheter att få en fantastisk vecka i Åre. Förutom bräda så behöver du också snowboardkängor, hjälm, glasögon och varma kläder. Se till att ta det lugnt de första åken som du gör oavsett om du är nybörjare eller har åkt mycket tidigare. Du kan vara lite ringrostig och behöver något åk innan du blir varm i kläderna.