Från Ryssland till Sverige

Från Ryssland till Sverige

Att testa att bo i ett land där du inte kan språket och som du kanske aldrig har besökt tidigare är oerhört lärorikt. Det kan ofta kännas lite jobbigt precis i början när du just har flyttat men efter ett tag kommer du att komma in i en vardag och inte ha några som helst problem med att anpassa dig.

Att flytta från Ryssland till Sverige finns det en hel del personer som gör och alla har olika förutsättningar. En del som flyttar kan redan det svenska språket, har besökt landet tidigare och vet på ett ungefär hur de ska hitta ett jobb och var de ska bo. Andra som flyttar har ingen koll på dessa saker men brukar ofta klara sig precis lika bra. Men visst har du ett litet försprång om du har lite koll på en del saker innan du bestämmer dig för att flytta till Sverige.

Språkbarriären

Svenska är ett språk som många människor uppfattar som svårt att lära sig. Har du växt upp i Sverige tänker du inte på det men som utomstående kan svenska vara lite klurigt att komma igång med. Det finns en hel del undantag och specialfall och varierande uttal av liknande stavningar finns det gott om. Om du funderar på hur stor språkbarriären är när du flyttar från Ryssland till Sverige så kan det faktiskt vara lite svårt att komma in i det svenska språket. Faktum är dock att du inte behöver kunna svenska för att flytta till Sverige. I Sverige är människor duktiga på engelska så om du kan prata hyfsad bra engelska kommer du att klara dig alldeles utmärkt. Det svenska språket kommer du att lära dig i sinom tid.

Att hitta en bostad i Sverige

Att hitta bostad i Sverige kan antingen vara oerhört svårt eller relativt enkelt. Desto större stad du vill bo i, desto svårare är det oftast att hitta en bostad. Det råder trots allt en viss bostadsbrist på marknaden i de större städerna och om du vill hitta någonstans att bo kan du behöva betala en relativt stor summa pengar för en bostad. Om du har tur kanske du känner någon eller hittar någon som du kan bo hos tillfälligt i början medan du letar efter en bostad.

Det är en bra strategi när du flyttar till Sverige så att du kan ta god tid på dig att hitta något som du verkligen vill ha. Att behöva köpa en dyr bostad eller hyra en för den delen kanske inte är så roligt om du egentligen inte trivs i den eller i området. Kom ihåg, desto längre ut från storstäderna du letar efter bostad desto lättare är det att hitta en bostad.

Att hitta ett jobb

Att hitta ett jobb kanske inte är det lättaste precis när du anlänt till ett nytt land. Desto bättre du är på engelska och svenska för den delen, desto lättare kommer det att vara för dig att hitta ett jobb. Det finns dock en del möjligheter för dig att hitta jobb trots att du enbart talar ryska, det gäller helt enkelt bara att leta efter just det där jobbet som passar dig. Har du tur kanske du känner någon som kan rekommendera ett jobb där det inte krävs att du talar varken engelska eller svenska.