Den svenska allemansrätten och friluftslivet

Den svenska allemansrätten och friluftslivet

Det senaste året har fler och fler människor börjat upptäcka njutningen med friluftsliv. Pandemin har gjort att vi har blivit tvingade att var mer ute i skog och mark.

Vi har fått välja oss vid att hitta nya sätt att umgås och det enklaste sättet har varit just utomhus. Vi har träffat familj och vänner på utomhusfika, på kalas, på korvgrillning och på promenader. Men för många är detta ett nytt sätt att leva och då kanske man inte har saker som passar sig för en mer aktiv fritid.

Rätt utrustning i skog och mark

Sverige är fantastiskt på det sättet att vi har vår så kallade allemansrätt. Att vi får vistas i skog och mark och njuta av vår vackra natur. Men ska du ut i skogen är det trevligt att ta med fika, picknick, eller varför inte grilla eller laga mat? Men att äta utomhus kräver lite annan utrustning än den du har hemma i ditt eget kök. Du behöver till exempel en termos som håller värmen, hållbara muggar och tallrikar och glas som tål lite hårdare tag. Ett bra Trangiakök och några kokkärl är också bra att ha. Köp det som du behöver på nätet.