Börja att virka egna dukar

Börja att virka egna dukar

Virkning är inte bara en lugn och avkopplande hobby, du gör dessutom fina saker till ditt hem samtidigt som du sitter och kopplar av. Om du är ovan vid sådant här arbete är det en bra idé att börja med att virka en duk. Det är ett ganska lätt projekt för dig som är nybörjare.

Du kan klicka här för att hitta mönster på dukar och annat som också är lätt och trevligt att virka. Det är lätt att tro att bara äldre människor ägnar sig åt sådant här handarbete men det är alldeles fel. Många unga människor trivs med virknålen i hand. Det är en upplevelse att se arbetet växa fram medan man sitter och tar det lugnt. Har du en stressig tillvaro så rekommenderas detta extra varmt.

Ett gammalt intresse

Att virka är en mycket gammal hobby. En gång i tiden var det enda sättet att få dukar på borden att göra dem själv. Detta hantverk har med andra ord flera generationer bakom sig. När du har semester på sommaren eller en stund över en vinterkväll kan du fundera på det samtidigt som du virkar. Tänk dig hur dina förfäder satt med sitt arbete och gjorde det noggrant och vackert precis som du själv gör.