Bästa platserna att bo på i Sverige

Bästa platserna att bo på i Sverige

Det finns många vackra städer och platser att bo på i Sverige. Om du planerar att befinna dig i Sverige under en längre tid kan jag rekommendera dig att prova att bo i olika städer. Precis som i andra länder är det en del skillnader mellan städerna i Sverige och det finns många nya spännande saker att uppleva i varje stad. En del städer är relativt lika varandra men då ligger de också geografiskt nära varandra vanligtvis. Efter att ha besökt flera olika städer i Sverige har jag hittat några favoriter som jag vill rekommendera. En del städer räcker det att besöka enligt mig och andra städer kan vara roliga att bo i under en period.

Stockholm

Huvudstaden i Sverige heter Stockholm och det är en fantastisk stad. Första gången du besöker Stockholm kommer du antagligen att fastna för staden. Det finns mycket att göra och se i Stockholm och det är därför en rolig stad att bo i. När du besöker Stockholm kan du till exempel besöka både exklusiva butiker och göra bra budget fynd. Det finns många fantastiska matbutiker i Stockholm som är roliga att titta i, dessa viss både på stadsdelar så som Östermalm, Södermalm med flera. I Stockholm hittar du även trevliga teatrar, intressanta muséer och restauranger av hög kvalité. Något som är lite extra speciellt är att du kan åka ut till den vackra skärgården genom att ta en färja som avgår mitt i staden.

När du ska flytta till den fantastiska staden Stockholm och vill ha tag på bostad finns det en del saker att fundera på. Att bo centralt i staden är nämligen relativt dyrt och det är inte helt lätt att hitta boende mitt i stan om du inte är villig att betala en stor peng. Det kan därför vara bra att titta efter boenden som ligger i förorter till Stockholm.

Göteborg

Göteborg är inte Sveriges huvudstad men kallas ofta för Sveriges framsida. Det är en oerhört populär stad och även här finns det mycket att göra och se. Göteborg är lite lik Stockholm på så sätt att det är en relativt stor stad och det finns mycket restauranger, shopping och trevliga turistattraktioner. Däremot är Göteborg inte riktigt lika stort som Stockholm och Göteborg uppfattas på grund av detta som en lite mer mysig stad. Även i Göteborg kan det vara lite svårt att få tag i boende men det är vanligtvis billigare jämfört Stockholm. En bit utanför Göteborg finns tillgång till hav och stränder som är oerhört vackra och som kan vara härliga att åka till när du bor i Göteborg och värmen smyger sig på.

Malmö

Malmö är en relativt stor stad i Sverige men den är inte på samma nivå som Göteborg och Stockholm. Även i Malmö finns det många roliga saker att göra och se men det bästa av allt med att bo i Malmö är att du kan åka över till Köpenhamn. Du kan ta tåget från Malmö till Köpenhamn över dagen och det kostar inte alls mycket. På så sätt blir det lite som att bo i två städer trots att du bara bor i en. När du bor i Malmö har du dessutom nära till många vackra stränder vilket passar perfekt på sommaren när värmen kommer till Sverige.