Du gamla du fria – välkommen till Sverige

Du gamla du fria – välkommen till Sverige

Vi har mycket att vara tacksamma för i vårt Sverige. Ibland så kanske man blir hemmablind och ser inte skogen för alla träd som står ivägen. Lyft din blick och ta reda på olika seder och bruk som finns inom ditt närområde. 

Allemansrätten är kanske något som vi för det mesta tar för givet. I andra länder så finns den inte alls. Vi kan många ta det för självklart att kunna vistas i vår vackra natur. Försök att uppleva så mycket som möjligt av den natur som du har i din närhet. Sedan så finns det så mycket mer att uppleva i vårt avlånga land. För den som bor längst i norr kan uppleva södra sverige och tvärtom. Det finns hur mycket som helst att uppleva och det kan ebhövas ganska många sommarsemestrar att uppleva allt.

I och med pandemin så har hemester blivit något vedertaget. Se till att fortsätt att semestra hemma i vårt egna land så mycket som möjligt. Det finns många småföretagare som driver anläggningar där vi kan få uppleva naturen på alla möjliga sätt. Fjällvandra eller hitta andra sätt att uppleva naturen på. Om du inte är så van så börja på di egna gräsmatta. Ta ett par nätter i tältet och öva på att sätta upp och ta ned detta så är det inte så främmande när du väl går i fjällen och ska upp med ditt tält.