Julpynta på gammaldags vis

Julpynta på gammaldags vis

När julen står för dörren är det många som är snabba med att dra fram julpyntet. Kanske har du julpynt som är helt nytt för denna säsongen och kanske har du julpynt som du har ärvt. När vi plockar fram julpynt som vi har ärvt så plockar vi också ofta in en annan tidsepok i vårt hem.

Tycker du om att julpynta på gammaldags vis men inte har haft turen att ärva något så är ett köp på nätet att rekommendera.

Julpynt som var populärt förr

Det var väldigt vanligt att det fanns ett änglaspel i varje hus under julen förr. I ett änglaspel tänder du ljusen för att få änglarna att spela och snurra runt. Med ett änglaspel får du en vacker och traditionell dekoration till julen.

Det var också vanligt med tomtar i pappersrader som sattes på bordet under julen. Många gånger ställdes de här tomtarna även över öppna spisen. Det var ett under att de höll år efter år.

Stöpa ljus

Vill du dra det lite längre tillbaka i tiden så var det väldigt vanligt att man stöpte sina egna ljus till julen. Det var en mysig tradition där ljusen stöptes i olika former, gärna tregrenade ljus skulle det vara till jul.